У чому відмінність консервів від пресервів?
Пресерви принципово відрізняються від консервів тим, що не проходять теплової обробки (термічної стерилізації). У зв'язку з цим пресерви вимагають суворого дотримання безперервності холодильної ланцюга з виготовлення до їх споживання.
Борис Нехамкін зазначає, що пресерви включати до раціону можна, можливо, так як вони містять корисні жири та добре засвоюваний білок. Однак недолік їх полягає у наявності великої кількості солі – 100 г продукту містять її денну норму для людини.
Асортимент різних консервів достатньо великий:
- Овочеві;
- Фруктово-ягідні;
- Бобові;
- Молочні;
- М'ясо-круп'яні;
- Грибні;
- М'ясні;
- Рибні.
Aug 30, 2022
У готових пресервах має бути 75-90% риби та 25-10% заливання, 8-12% кухонної солі. Пресерви з обробленої риби готують у вигляді тушок, філе-шматочків, філе-скибочок та рулетів з риби-сирцю, а також риби спеціального та простого посолів та маринованої риби з вмістом солі не більше 10%.