У чому відмінність Сніжка від кефіру?

"Сніжок" – назва продукту, який створили в 1970 році. По суті це був перший в СРСР солодкий кефірний напій. У ньому немає кефірного грибка, тому це не зовсім кефір. Щоб отримати «Сніжок», до пастеризованого молока додають болгарську паличку та молочнокислий стрептокок.Feb 4, 2021

Сніжок добре засвоюється, відновлює роботу шлунка та кишечника, сприяє відновленню організму, стимулює виділення шлункового соку та покращує апетит, має низьку калорійність, тому корисний для людей, які сидять на дієті.

Для надання напою приємного солодкого смаку в процесі виробництва використовують цукор та ягідні сиропи (малиновий, полуничний, вишневий, смородиновий). Цукор додають у молоко до нагрівання (не більше 7%), а сиропи (10%) – після утворення згустку або охолоджений продукт.

Різниця лише в тому, що для варенца використовують топлене молоко, а в ряжанку додають ще вершки, тому у неї висока жирність. Кефірні грибки нагадують корали.

loading
×