У якому Гарнірі найбільше вуглеводів?

Бобові (чечевиця, квасоля, боби, нут). Хліб грубого помелу (житній, ячмінний). Крупи (пшоняна, пшенична, ячна, кукурудзяна, толокно). Овочі, особливо зелені та листові (шпинат, салати, капуста, петрушка, кріп).

Які продукти не містять чи містять мало вуглеводів?

  • Кабачки (як гарнір чи самостійна їжа).
  • Кольорова капуста.
  • Листовий буряк.
  • Гриби всіх видів.
  • Стебла селери.
  • Страви з гарбуза.
  • Помідори чері.
  • Кісточкові фрукти (абрикос, слива, вишня, нектарин, персик).

Вуглеводи є миттєвим джерелом енергії. Вуглеводи можна розділити на прості та складні. До продуктів, що містять прості вуглеводи, відносяться мед, цукор, кукурудзяний сироп, білий хліб. Складні вуглеводи містяться в макаронах, рисі та картоплі, у фруктах, ягодах та овочах, бобових, горіхах та цільнозернових продуктах.

ПРОДУКТИ З ВИСОКОМУ ЗМІСТЮ ВУГЛІВНИКІВ:

Хліб ризький49.4 г0 г
Каша рисова25.8 г25.5 г
Каша пшенична25.7 г24.8 г
Смажена картопля23.5 г21.7 г
Каша перлова22.9 г22.6 г

•Nov 20, 2016

loading
×