У якому м'ясі найбільше пуринів?

Продукти, що містять високий рівень пуринів, включають: червоне м'ясо та дичину; деякі морепродукти, включаючи: тунець, сардини, анчоуси, оселедці, мідії, тріску, гребінці, форель та пікшу; м'ясні субпродукти (нирки, печінка, серце та ін);

До продуктів багатих пуринами та підлягають обмеженню відносяться:

  • Бобові – горох, боби, сочевиця, квасоля.
  • Риба – шпроти, сардини, кілька, тріска, судак, щука.
  • Субпродукти – нирки, печінка, легені, мозок.
  • Гриби – білі, печериці.
  • Деякі овочі (щавель, шпинат, інжир, ревінь, редиска, спаржа, цвітна капуста).

Відварене м'ясо та риба. Перевага – свійський птах, лосось, сьомга, пікша, форель, макрель; 4. Цвітна капуста, спаржа, щавель, шпинат, ревінь, селера, перець, редис, ріпа (оскільки подагра майже завжди супроводжується порушенням обміну інших солей – оксалатів); Помідори (максимум 2-3 шт.)

При подагрі виключаються всі продукти, багаті на пурини: бобові, квасоля, горох, соя, щавель, шпинат, томати, субпродукти (нирки, печінка, легені, мізки), раки, дичина, жирні сорти риби, м'ясо молодих тварин (телятина, молода баранина, кури-бройлери) консерви з м'яса та риби, сосиски, сардельки, ковбаси, шашлик, пиво, …

loading
×