У якому місяці треба збирати шипшину?

Коли збирати плоди шипшини? Найбільше лікувальних речовин плоди шипшини містять у період повного дозрівання. Доводиться воно на період з серпня по жовтень, залежно від сорту шипшини та року.Sep 1, 2565 BE

Найчастіше шипшина рекомендують збирати з початку осені та до перших заморозків. Зривати необхідно плоди, які вже встигли і не встигли заразитись якоюсь хворобою. Колір їх зазвичай має бути яскраво червоним або насичено оранжевим.

Зрозуміти, що настав час збирання плодів шипшини, можна по відстовбурченим чашолисткам. Також зрілі плоди мають червоний або яскраво-жовтогарячий колір, вони тверді на дотик. Не варто затягувати і відкладати збирання, тому що згодом кількість цукру збільшиться, а кількість вітаміну С зменшиться.

Шипшина потрібна сушити відразу після збору, перебравши плоди і видаливши листя та інше сміття, яке потрапляє у кошик при зборі. Мити їх не потрібно. Хвостики (чашолистки) у плодів обривати не рекомендується.

loading
×