У якому році було створено кетчуп?

Томатний кетчуп Раніше за інших, в 1801 році, з'явився у пресі рецепт Сенді Едісона. Пізніше (1812 року) було опубліковано рецепт Джеймса Міза. Ранній рецепт «Томатного кетчупу» від 1817 включає анчоуси. До середини 1850-х анчоуси були виключені.

Генрі Хайнц Саме тут, серед лісистих пагорбів Пенсільванії, у 1876 році підприємець Генрі Хайнц вперше виготовив із помідорів, крохмалю та різних прянощів соус, який увічнив його ім'я.

Тому що вперше цей соус був приготовлений у Китаї. Рецепт, що ліг в основу сучасної страви, не має майже нічого спільного з тим, що продається сьогодні у магазинах. А його смак навряд чи припав би до душі кожному, хто хоча б раз пробував кетчуп.

Справді, 1876 року в Штатах було офіційно запатентовано соус на основі томатів під цією назвою. Але насправді, кетчуп має цілком легендарне минуле, що сходить до імператорського Китаю, де його готували з риб'ячої нутрощі, м'ясних субпродуктів і соєвих бобів.

loading
×