У якому році з'явилися вареники?

Вареники (укр. вареники, ʋɐˈrɛneke) — українська національна страва у вигляді відварених виробів із прісного тіста з начинкою з відвареного м'яса, овочів, грибів, фруктів, сиру, картоплі та ягід. Вареники у ХІХ столітті були відомі також селянам Курської губернії. Подібно до марійської страви підкогильо.

Українські вареники корінням сягає турецьку кухню. Страва дюш-вар – варені пиріжки з прісного тіста з начинкою – з давніх-давен готували в Туреччині. В Україні назва трансформувалася у подібне "вара-ніки", а згодом – "вареники".

Обов'язково спробуйте вареники з вишнею, вареники з сиром і вареники з чорницею. Мало хто в наші дні замислюється над тим, як і звідки з'явилася така страва української кухні, як усіма улюблені. вареники. Дивно, але їхньою батьківщиною вважається Туреччина!

loading
×