У якому стані найкраще сприймається страви смаковими рецепторами?

Мовою розташовані особливі горбки – смакові сосочки. Є свої горбки для солоного, для гіркого, кислого, солодкого. Від них ідуть нерви в мозок. Завдяки смаковим сосочкам людина розрізняє смак їжі.

У цій статті ми розповідаємо про дослідження мультисенсорного сприйняття. Ще під час уроків біології нам розповідали, що у сприйняття смаку впливають тільки рецептори мови та нюху. Проте вчені дійшли висновку, що на смакові враження впливають та інші органи почуттів – зір, слух, нюх та дотик.

Кожна смакова клітина має смаковий волосок. Коли він стикається з молекулою їжі, клітина посилає мозку імпульс: виявлено смак! Імпульс проходить через черепний нерв, який з'єднує смакові рецептори з мозком. Кожен смаковий рецептор містить 30–50 смакових клітин.

loading
×