У якому зеленому чаї більше антиоксидантів?

За даними Центру коледжу для передачі технологій Трансбіотех (США), пуер зміг обігнати багато видів зеленого чаю за вмістом катехіну — одного з найсильніших антиоксидантів.10 Aug 2018

Вони найбільше є в овочах, фруктах, злаках і чаї, особливо зелений. Саме в останньому міститься найбільша кількість корисних для здоров'я елементів. Антиоксидантів у листі зеленого чаю, за даними наукових досліджень, є більше, ніж у чорному — приблизно в десятки разів.

Найбільш високий зміст відзначається у останнього антиоксиданту – Від 9 до 13% на 1 г сухої речовини. Іншими словами, у сухому зелений чай близько 13% ваги припадає на один із найпотужніших антиоксидантів в світі.

У кава – Великий вміст поліфенолів (у 4-5 разів більше, чим в чаї), які мають протизапальну, протиракову дію, є антиоксидантами. Але!

loading
×