В якому чаї більше поліфенолів?

Особливо багаті на поліфеноли бутони і перші – найкращі на гілці – листя, а в міру наближення до стовбура вміст їх падає, зате зростає кількість амінокислот.

Основні джерела поліфенолів: фрукти, овочі, цільнозернові продукти, горіхи, насіння та бобові, олії, спеції, а також деякі напої. Всесвітня Організація Охорони Здоров'я рекомендує їсти не менше 400 грам або п'ять порцій овочів та фруктів на день.

Який виробник чаю – найкращий?

КатегоріяМісцеНайменування
Найкращий чорний чай в пакетиках1Greenfield Magic Yunnan
2Ahmad Tea English Breakfast
3Brooke Bond
Найкращий чорний чай1Ahmad Ceylon Tea high mountain (цейлонський високогірний)

Вони більше всього є в овочах, фруктах, злаках та чаї, особливо зеленому. Саме в останньому міститься найбільша кількість корисних для здоров'я елементів. Антиоксидантів у листі зеленого чаю за даними наукових досліджень є більше, ніж у чорному – приблизно в десятки разів.

loading
×