В якому порядку треба мити посуд?

Можете почати з чашок, склянок та столових приладів, потім переходьте до тарілок, а потім до посуду для приготування їжі. Якщо ви попередньо замочували посуд, злийте воду та нанесіть піну наступним етапом. Починайте змивати засіб для миття посуду в тому самому порядку, в якому наносили піну.

Дотримання послідовності дій при миття та сушінні посуду: очищення посуду від залишків їжі, замочування посуду, намилювання посуду миючим засобом, чищення посуду, ополіскування, сушіння

Першою миють чисту, нежирну посуд. Якщо на чашці залишився жовтий наліт від чаю чи кави – потрій їх сіллю або харчовою содою. Чайну посуд треба насухо витирати рушником. Їдальню посуд миють у двох водах, спочатку теплою, потім споліскують у гарячій воді та ставлять сушити.

Починати мити краще з найменш забруднених предметів – столових приладів та склянок, потім чашки та тарілки. Намилюйте та відкладайте убік. Сковороди та каструлі мийте в останню чергу і за потреби замочіть на ніч з миючим засобом у гарячій воді – вона краще розчиняє жир.

loading
×