В якому вигляді краще заморозити гриби?
Пластинчасті та сумчасті гриби підлягають обов'язковому відварюванню. Тільки трубчасті переважно морозити сирими, У них пористий капелюшок-губка, яка вбирає в себе багато рідини при варінні, в результаті грибочки можуть вийти рідкими. Тому, якщо вирішите їх все ж таки варити, то не забудьте віджати руками.Jul 28, 2018
Великі екземпляри можна нарізати, дрібні заморозити цілими. Розкладіть просушені гриби на підносі в один ряд і приберіть у морозилку на 8-12 годин. Коли гриби повністю промерзнуть, складіть порціями в пакети або контейнери для заморожування і зберігайте в морозилці кілька місяців.
Свіжі печериці зберігаються у холодильнику трохи більше тижня. Якщо ви хочете завжди мати під рукою ці корисні та смачні гриби, їх можна заморозити про запас, причому і свіжими, і смаженими, цілком, і шматочками.
Якщо ви вирішите заморозити сирі гриби, не забудьте нарізати їх однаковими шматочками та заморозити їх перед тим, як класти у пакети, щоб вони рівномірно замерзали. Такі гриби слід використовувати протягом шести місяців.