Як чистити та смажити Барабульку?

Щоб почистити рибку вручну, потрібно помістити її під струмінь води і швидко провести пальцем по рибі. Якщо ви не хочете забруднити руки, можна впоратися з лускою за допомогою ножа. Потрошити та чистити барабульку не обов'язково. Усередині неї немає жовчі, тому після приготування не з'явиться гіркуватий присмак.

Якщо риба маленька, то можна, можливо змішати сіль, перець, кумін, нарубаний часник і чилі-пасту, обваляти в цій суміші рибу, потім злегка обваляти її також у борошні — і посмажити на оливковій олії до дуже хрусткої скоринки, щоб|аби| можна, можливо було є з кісточками та з головою, і з хвостиком.

У її м'якоті міститься велика кількість висококалорійного білка, що легко засвоюється. Також високо в ній кількість магнію, фосфору та вітамінів групи В. У 100 г барабульки присутній 0,8 г жиру та 5 г білка. Фахівці говорять про високі поживні властивості барабульки.

Луска велика і легко чиститься. За смаком барабулька делікатесна та ніжна риба, м'ясо відрізняється винятковими смаковими якостями. Ще вона цінується за свій особливий жир – він дуже ніжний, своєрідний до смаку і має чудовий аромат.

loading
×