Як чорний хліб впливає на кишечник?

Завдяки підвищеному вмісту клітковини чорний хліб нормалізує функціонування травної системи, очищує кишечник, покращує перетравлення та всмоктування їжі, усуває запори. У 100 г житнього хліба міститься 174 кілокалорії (у білому 250), завдяки чому він використовується в дієтичному харчуванні.

Шкода житнього хліба Також даний продукт протипоказаний людям, які страждають на захворювання шлунково-кишкового тракту (гастрит, виразка, захворювання кишечника і т. п.). Вітаміни та мікроелементи, що входять до складу чорного хліба, повільніше і складніше засвоюються організмом, отже, він перетравлюється довше.

Краще обирати хліб з житнього борошна грубого помелу. При виборі такого хліба уважно читайте склад – на першому місці має бути житнє борошно.

Через тривале засвоювання організмом житній хліб не рекомендується при інфекціях, розладах шлунка та кишечника, печії, гастритах та виразках. У цих випадках слід замінити сірий та чорний хліб на підсушений чи білий, бажано на бездрожжевій основі.

loading
×