Як дата обсмажування впливає на рецепт приготування кави?

У перший тиждень після обсмажування смак кави змінюється щодня. Саме через процес дегазації. Пік смаку настає через 5-7 днів, коли достатньо вуглекислого газу випарувалося. Тоді кава вважається готовою до заварювання.

Найкраще, якщо після дати обсмажування пройшло від 3 до 14 днів. Кава буде на піку смаку, і ви ще матимете час, щоб випити його свіжим. Нормально, якщо кава обсмажена три тижні-місяць тому, але в цьому випадку краще не купувати багато. Погано, якщо після обсмажування минуло півтора-два місяці та більше.

Важливо: ступінь обсмажування кави і фортеця не взаємопов'язані. Адже інтенсивність прожарювання впливає на розкриття кавового смаку та аромату, наявність кислинки або гіркуватості.

Зазвичай, більш світло-обсмажені кава-Зерна мають більш різкий смак і більшу кислотність в порівнянні з темно-обсмаженими (за рахунок виникнення оксидів, які при підвищенні температури руйнуються). Темніша обсмажування має більш повний смак і містить меншу кількість кофеїну.

loading
×