Як дістати м'ясо рапана з черепашки?

Отже, кілька способів.

  1. Тримаючи раковину, вказівним пальцем продавити вздовж внутрішньої стінки.
  2. Обшпарити раковину окропом і відразу виделкою витягти м'ясо.
  3. Збираючи рапани під водою, швидко підрізати м'ясо ножем, поки молюск не встиг стиснутись і закритися.
  4. Покласти мушлі в морозильну камеру і дати їм заморозитися.

16-Sept-2012

Їстівний є передня частина тулуба рапани – Ніжка. Задню частину з кишківником видаляють, м'ясо очищають від темного нальоту і промивають.

М'ясо рапана відмінно підходить для приготування салатів, гарячих страв та закусок. Цей морепродукт може стати чудовою альтернативою м'ясу в плові, а ще з нього виходить чудовий шашлик!

loading
×