19Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
Як дістати м'ясо рапана з черепашки?
Отже, кілька способів.
- Тримаючи раковину, вказівним пальцем продавити вздовж внутрішньої стінки.
- Обшпарити раковину окропом і відразу виделкою витягти м'ясо.
- Збираючи рапани під водою, швидко підрізати м'ясо ножем, поки молюск не встиг стиснутись і закритися.
- Покласти мушлі в морозильну камеру і дати їм заморозитися.
16-Sept-2012
Їстівний є передня частина тулуба рапани – Ніжка. Задню частину з кишківником видаляють, м'ясо очищають від темного нальоту і промивають.
М'ясо рапана відмінно підходить для приготування салатів, гарячих страв та закусок. Цей морепродукт може стати чудовою альтернативою м'ясу в плові, а ще з нього виходить чудовий шашлик!