Як діставати яйця після варіння?
– Варити яйця потрібно на середньому вогні, не доводячи до кипіння. – Після варіння злийте гарячу воду з яєць і одразу обдайте їх холодною водою, щоб з них легко очищалася шкаралупа.
Щоб яйця добре чистилися, вони повинні добре охолонути. Тримайте зварені яйця протягом 15 хвилин у холодній воді, а краще залиште їх у холодильнику на ніч. Сама по собі техніка чищення досить проста: гарненько роздавіть пальцями шкаралупу яйця, потім помістіть його під проточну холодну воду і акуратно очистіть.
Кришкою каструлю закривати не треба. Вимкнувши вогонь, злийте гарячу воду і залийте яйця холодною: так вони будуть легше чиститись.
Опустіть гарячі яйця після закінчення варіння у холодну воду на 10-15 хвилин, злегка зруйнувавши цілісність шкаралупи. Холодна вода проникне під оболонку, і шкаралупа легко зніметься з яйця. Змінюйте воду 2-3 рази, поки яйця повністю охолонуть.