Як дізнатися, що в'ялені помідори вже готові?

Якщо помідори скривилися, набули темнішого відтінку, а волога «пішла» — значить, вони готові….Ось кілька варіантів – вибирайте, який саме вам більше подобається:

  • Розігрійте духовку до 100 градусів і в'ялте помідори протягом 3-4 годин.
  • Розігрійте духовку до 50 градусів і в'яльте помідори протягом 16-20 годин.

Підготовлені помідори заливаємо олією і закриваємо кришкою. Банку з помідорами ставимо у прохолодне місце чи холодильник. Готові до вживання вони будуть через 2 тижні, а зберігатимуть їх можна, можливо до 1 року.

Зав'ялені помідори можна зберігати просто так, у зиплок-пакеті в холодильнику протягом 2-10 тижнів, залежно від ступеня засушеності, або покласти до банку. Найсмачніші в'ялені помідори – ті, що залиті оливковою олією. Або смачним соняшниковим.

loading
×