Як доглядати чайника з ісинської глини?
Відразу після чаювання треба видалити чайне листя – для цього використовують чайну голку. Видаливши чайне листя, чайник із ісинської глини ще треба обов'язково промити – тим самим окропом сполоснути і внутрішню, і зовнішню сторони, і влити воду через носик усередину. Звичайно, промити треба і кришку і отвір у кришці.
Промийте чайникЗалийте його чистою водою і залиште на ніч. Помістіть чайник у велику каструлю, залийте водою і поставте на вогонь. Після закипання води «варіть» чайник 30 хвилин. Заваріть чай у чайнику і вилийте його в порожню каструлю.
Чайники із ісинської глини оптимальним чином підходять для заварювання Пуерів та темних улунів (Дахунпао, Чаочжоу Ча, Шуйсянь та ін). У Китаї не прийнято заварювати білі або зелені чаї в глині. Перш ніж приступити до заварювання чаю в чайнику, його (чайник) слід добре обдати окропом.
Глиняний посуд вимагає більш делікатного догляду та умов зберігання: не слід залишати спиту заварку в чайнику, а кришку варто тримати відкритою до повного висихання. Якщо не дотримуватися цих правил, то чайнику може утворюватися пліснява та неприємний запах, які важко буде вивести.