Як довго може тинятися тісто?

Приготування дріжджового тіста опарним способом Опара повинна тинятися при температурі 28-30 градусів від 3 до 3,5 годиндо максимального підйому. Під час бродіння на поверхні опари з'являються бульбашки, що лопаються, з вуглекислим газом. Як тільки опара почне осідати, на ній слід місити тісто.

Через різницю у швидкості цих процесів тісто, що містить, наприклад, 1% пресованих дріжджів до маси борошна, в середньому, накопичить необхідно-достатнє для розпушування тесту кількість вуглекислого газу за 1 – 1.5 години бродіння, а для накопичення необхідної кількості кислоти, щоб забезпечити хлібу гідний смак та …

Ви можете помацати або легенько поплескати поверхню тіста: підійде буде м'яким, пишним, якщо ємність енергійно рухати з боку в бік, тісто буде рухливим, драглистим на вигляд. Остання характеристика більше стосується вологого тіста.

Як місити тісто Щоб випічка вийшла смачною та повітряною, тісто потрібно добре вимісити – на це йде приблизно 10 хвилин. Воно повинно стати еластичним, податливим, а бульбашки повітря, що утворилися, будуть лопатися і пищати під час вимішування.

loading
×