Як довго можна зберігати гарячу їжу?

Слід обгорнути ємність газетним папером кілька шарів, потім укутати рушником і зверху закріпити все поліетиленовим кульком. За допомогою цього способу їжа буде теплою навіть після 2-3 годин у дорозі.

Готові перші та другі страви можуть перебувати на марміті або гарячій плиті не більше 2-3 годин з моменту виготовлення. Салати, вінегрети, гастрономічні продукти, інші холодні страви і напої повинні виставлятися в порціонованому вигляді в прилавок-вітрину, що охолоджується, і реалізовуватися протягом однієї години.

Правило двох годин Небажано вживати готові страви (особливо такі продукти, що швидко псуються, як м'ясо, птиця, яйця, і запіканки), якщо вони залишалися при кімнатній температурі більше, ніж на 2 години. Або на 1 годину при температурі вище 35°С.

loading
×