Як довго можна зберігати кип'ячене молоко?

Свіже непастеризоване молоко можна зберігати при температурі від 8 до 6 годин, а при 4 до доби. Пастеризоване та кип'ячене молоко, вершки при температурі +4 +8 С можна зберігати до трьох діб, і трохи довше за температури від 0 до +6 С.

Кип'ятіння Сире коров'яче та козяче молоко можна кип'ятити протягом 1-2 хвилин. Це спосіб дозволяє зберігати продукт у холодильнику до 10 днів.

Якщо воно згорнулося, продукт прокис і продовжувати кип'ятіння не варто. Таке молоко можна використовувати тільки для смаження млинців та оладок. Якщо ж згортання не відбулося, додайте в окріп залишок молоко. Щоб воно не втекло, покладіть на дно перевернуте блюдце.

ВІДПОВІДЬ ЕКСПЕРТУ: – Швидше за все, це було ультрапастеризоване молоко. Звичайно, найчастіше воно розливається в асептичних умовах і може зберігатися за кімнатної температури до півроку.

loading
×