Як довго псується картопля?

У середньому картопля зберігається 5-6 місяцівпотім вона починає повільно псуватися і втрачати поживні речовини. Пізні та середньопізні сорти краще підходять для довгострокового зберігання, їхній період спокою бульб довший.

12 годин Очищений картопля і більшість інших овочів зберігає прийнятний для приготування страв стан не більше доби, точніше 18 годин, навіть при умови зберігання у холодильнику. При кімнатній температурі ці продукти зберігають свої властивості не більше 12 годин.

Отже, перша ознака токсичності. картоплі – Це зелені плями під шкіркою. Вони з'являються у випадку, якщо бульби зберігають під прямим сонячним промінням, — у цей час відбувається фотосинтез, який підвищує концентрацію отрути в овочі.

Якщо все ж таки потрібно зберігання картоплі в холодильнику, то потрібно помістити її в паперовий пакет, в жодному разі не поліетиленовий. Вважається, що за таких умов зберігати овоч можна, можливо протягом 5-6 місяців і вживати в їжу як можна, можливо швидше.

loading
×