Як довго робиться самогон?

Що таке самогон Процес триває приблизно тиждень. Пити брагу теоретично можна, але смак та запах у неї неприємні. Для здоров'я це теж корисно: у процесі бродіння крім вуглекислого газу та алкоголю у бразі з'являється не лише спирт.

Запалений сірник Щоб визначити готовність браги, достатньо піднести до поверхні запалений сірник. Якщо вона горітиме, значить, бродіння припинилося і можна приступати до перегонки. Згасання сірника свідчить про те, що бродіння ще продовжується.

Кипіння етилового спирту, а значить, і перетворення парів, що виділяються, на справжній самогон починається, коли температура підніметься до 78°С. І до 85 ° С це в основному і є спирт-сирець, а далі починають закипати і дистилюватися сивушні олії. Гонять самогон, як правило, поки температура не підніметься вище за 92°С.

loading
×