Як довго смажити гриби шиїтаке?

Залийте водою так, щоб вона повністю покрила гриби, проваріть протягом півгодини та залиште у воді, в якій їх варили, не менше ніж на 8 годин. Краще робити це на ніч, щоб шиїтаке були жорсткими. Зцідіть воду, злегка віджимаючи гриби, але не виливайте її – це чудова основа для супів, соусів, рагу.

Максимальна денна норма шиїтаке – 16-20 г сушених грибів або 160-200 г свіжих. Короля лікарських грибів, шиїтаке, потрібно варити у 3-4 хвилини у невеликій кількості води (на 1 кг грибів потрібно лише 200 мл води).

Шіїтаке – їстівний гриб, з гарними смаковими якостями, який вживають сирим, або залитий сметаною із сіллю, у вигляді салатів.

loading
×