Як довго сушити тарань?

При даному способі рибу слід випатрати і обтерти сухим рушником, потім рясно посипаємо великою сіллю і укладаємо в заздалегідь підготовлений дерев'яний ящик. Ящик виставляємо на холод, покривши його поліетиленовою плівкою. У такому вигляді риба має простояти від 3-х до 7-ми днів, залежно від її розміру.07-Aug-2010

В середньому на відкритому повітрі риба сушиться близько тижня, якщо потрібно прискорити цей процес, то можна підвісити рибу над газовою плитою (зрозуміло, не дуже низько). Вона буде готова за три дні. У добре просушеної риби на поверхні не буде солі, що виступила.

Як в'ялити рибу в духовці

  1. Тушку натерти сіллю та приправами.
  2. Поставити під гніт на 48 годин.
  3. Ретельно промити та просушити просолену рибу.
  4. Викласти рибну тушку на лист.
  5. Помістити в розігріту до 40 градусів духовку на 2:00.
  6. Після закінчення зазначеного часу рибу дістати та охолодити.

Залишкова вологість у в'яленої риби – Від 35 до 45%. Час сушіння та в'ялення. Для сушіння риби холодним способом необхідно було 1,5 – 2 місяці, для гарячого висушування – 5-6 годин.

loading
×