Як довго сушити тарань?
При даному способі рибу слід випатрати і обтерти сухим рушником, потім рясно посипаємо великою сіллю і укладаємо в заздалегідь підготовлений дерев'яний ящик. Ящик виставляємо на холод, покривши його поліетиленовою плівкою. У такому вигляді риба має простояти від 3-х до 7-ми днів, залежно від її розміру.07-Aug-2010
В середньому на відкритому повітрі риба сушиться близько тижня, якщо потрібно прискорити цей процес, то можна підвісити рибу над газовою плитою (зрозуміло, не дуже низько). Вона буде готова за три дні. У добре просушеної риби на поверхні не буде солі, що виступила.
Як в'ялити рибу в духовці
- Тушку натерти сіллю та приправами.
- Поставити під гніт на 48 годин.
- Ретельно промити та просушити просолену рибу.
- Викласти рибну тушку на лист.
- Помістити в розігріту до 40 градусів духовку на 2:00.
- Після закінчення зазначеного часу рибу дістати та охолодити.
Залишкова вологість у в'яленої риби – Від 35 до 45%. Час сушіння та в'ялення. Для сушіння риби холодним способом необхідно було 1,5 – 2 місяці, для гарячого висушування – 5-6 годин.