Як довго варити горохову кашу?

Якщо горох замочити перед варінням на 8-12 годин, він вариться до готовності за 40-50 хвилин. А не замочений горох готується помітно довше – 1,5-2 години.. Також на час приготування впливає жорсткість води. У м'якій воді горох готується швидше, навіть якщо його не замочували. Sept 13, 2022

Можна, можливо зробити як у воді, і на м'ясному бульйоні. Але обов'язково використовувати холодну воду або холодний бульйон, як зазначено вище. Тоді процес варіння гороху не займе понад 15-20 хвилин. В ідеалі треба використовувати бульйон із копчених реберців.

Пересипте горох в каструлю і залийте холодною водою. Для того щоб горох швидше зварився, візьміть каструлю з товстим дном чи чавунок. Поставте каструлю на плиту на середній вогонь та доведіть воду до кипіння. Після цього вогонь зменште та варіть горох 40 хвилин.

Насправді все зовсім навпаки: щоб горох розварився, потрібно варити його у невеликій кількості води. І ось чому: коли води мало, горошини труться одна про одну і за рахунок цього горох розварюється швидше.

loading
×