Як довго варити молодий горох?
Воду довести до кипіння із сіллю та цукром. Підготовлений горошок потрібно всипати в окріп. Довести до кипіння. Вогонь зменшити та відварити під кришкою протягом 6-10 хвилин, залежно від сорту та зрілості горошку.
Засинати зелений горошок в окріп, накрити каструлю кришкою і варити на сильному вогні до готовності від 5 до 10 хвилин. Чим молодший горошоктим він швидше звариться.
Якщо попередньо замочити горох, насіння розбухне, стане м'яким, час приготування скоротиться. Цілі горошини варитимуться 40–60 хвилин, подрібнені – 30-45 хвилин.
40 хвилин Перед тим, як варити зелений горох колотий, бажано замочити продукт у воді на 2 години. Потім потрібно злити воду, промити горох, влити свіжу воду (співвідношення – 1:3) та після закипання варити приблизно 30-40 хвилин.