Як довго запікати гусака?

Запікайте гусака одну годину, потім зменште температуру до 180 ° С і готуйте ще півтори години. За 30 хвилин до готовності вийміть лист і акуратно розкрийте фольгу. Змастіть тушку жиром, що виділився і медом. Поверніть деко в духовку, зменшіть температуру до 160 ° С і запікайте птаха ще 25-30 хвилин.

Існує кілька альтернативних способів, як пом'якшити гусака: можна замаринувати тушку на ніч у воді, змішаної з невеликою кількістю яблучного оцту; залити гусака білим вином та залишити до ранку в холодильнику; проколоти м'ясо у кількох місцях гострою вилкою та натерти соком чорноплідної горобини.

Запікання гусака Випаровуючись, вона не дасть м'ясу надто сильно пересохнути в процесі приготування. У разі коли вирішено робити фаршированого запеченого гусака, начиніть його безпосередньо перед відправкою до духовки. Для цього гусак маринується без замочування у рідині.

Кладемо фаршировану тушку в рукавЗав'язуємо краї рукава і відправляємо його в розігріту духовку. Температуру духовки ставимо на 180-200 градусів, запікаємо гусака 2-3 години.

loading
×