Як фуа гра роблять?

Виготовлення Фуа-гра готується тільки з печінки гусака або качки, що відгодовуються шляхом примусового годування кукурудзою за допомогою живильної трубкиЦей процес також відомий як шлунковий зонд. В Іспанії та інших країнах він іноді виробляється з використанням природного годування.

Фуагра́ (фр. foie gras "жирна печінка") – спеціальним чином приготована печінка відгодованої гуски або качки.

Розмір призначений для фуагра печінки може вдесятеро перевищувати розмір звичайної гусячої або качиною. А процес вирощування птиці для виробництва делікатесу настільки затратний, що стає зрозумілим, чому фуагра таке дороге. У магазинах Франції воно зазвичай продається за ціною від 20€.

«Фуа Гра» або «фуа Гра» – Калька з французького foie gras, що перекладається як «жирна печінка». Якщо ще точніше — «жирна печінка», оскільки щойно внутрішній орган стає їжею, за правилами російської він відразу перетворюється з печінки на печінку.

loading
×