Як гарбуз впливає на печінку?

Вживання гарбуза сприяє відновленню печінкових клітин – гепатоцитів, а також забезпечує якісний метаболізм у тканинах органу. За допомогою дієтичного продукту вдається нормалізувати прохідність жовчних проток, знизити рівень холестерину в крові та відновити вуглеводний обмін.

Зашлаковану печінка можна, можливо почистити гарбузом з цукром. Для приготування ліків очищену м'якоть – 1 кг, нарізати на шматочки, скласти в каструльку, посипати 230 г цукру. Коли м'якуш пустить сік, його треба злити в окрему тару, додати сік лимона. Приймати тричі на день по 1 ст.

Покращує обмінні процеси Регулярне споживання гарбуза позитивно впливає на роботу органів шлунково-кишкового тракту. Також прискорюється метаболізм та відновлюються багато процесів. Однак варто розуміти, що надлишок гарбуза в організмі може викликати сильні розлади шлунка.

Гарбуз допоможе при атеросклерозі та подагрі, простатиті та гіпертонії, хворобах нирок та печінки, при шкірних захворюваннях, при артритах та анеміях, кашлі та ГРВІ, зміцнить судини та оздоровить серце. Гарбуз необхідна при набряках – серцевих та ниркових.

loading
×