Як гречка впливає рівень цукру?

Гречана крупа відноситься до продуктів, багатих на складні вуглеводи, і не знижує, а помірно підвищує цукор крові, як і будь-яка інша «розсипчаста» каша (пшоняна, перлова, рисова).

Гречана каша точно не знижує, а підвищує вміст цукру у крові. Йдеться про те, що вуглеводи бувають прості та складні. Цукор – Простий вуглевод, він легко розпадається на глюкозу і фруктозу. Глюкоза швидко всмоктується в кров і дає швидке піднесення цукру у крові.

Вона здатна контролювати рівень глюкози в крові. Завдяки цьому знижується ризик розвитку діабету, а тим, хто вже страждає від цього захворювання, простіше контролювати рівень цукру. По-науковому — просо, у побуті — пшоно.

loading
×