19Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
Як і скільки варити каву у турці?
Чим довше варитиметься кава, тим щільнішою буде текстура. Для невеликої турки на 100-150 мл рекомендую 2-4 хвилини, для 150-300 мл – 4-7 хвилинале це вже справа смаку. Як тільки ви побачите, що кава піднялася, приберіть турку з вогню.
Додати кава в турку – 1 чайну ложку на чашку і додайте інші інгредієнти за бажанням. Перешкодіть ложкою вміст турки.
Пропорції для приготування кава в турці 1:10 (якщо чашка об'ємом 250 мл необхідно взяти 25 г меленого) кава). Залийте кава водою та поставте турку на вогонь. Слідкуйте що б кава закипів, але не виходив за краї. Кип'ятіть кава пару хвилин, потім перелийте вміст у чашку.
Спосіб приготування
- Якщо ви віддаєте перевагу кава з цукром, покладіть його в турку першим.
- Налийте води. …
- Покладіть кава. …
- Варити каву найкраще на повільному вогні. …
- Кава почне пінитися. …
- Повторіть процес ще двічі. …
- Дайте турці з готовим напоєм постояти півхвилини, щоб гуща осіла на дно.
- Налийте кава у чашку.