Як і скільки варити каву у турці?

Чим довше варитиметься кава, тим щільнішою буде текстура. Для невеликої турки на 100-150 мл рекомендую 2-4 хвилини, для 150-300 мл – 4-7 хвилинале це вже справа смаку. Як тільки ви побачите, що кава піднялася, приберіть турку з вогню.

Додати кава в турку – 1 чайну ложку на чашку і додайте інші інгредієнти за бажанням. Перешкодіть ложкою вміст турки.

Пропорції для приготування кава в турці 1:10 (якщо чашка об'ємом 250 мл необхідно взяти 25 г меленого) кава). Залийте кава водою та поставте турку на вогонь. Слідкуйте що б кава закипів, але не виходив за краї. Кип'ятіть кава пару хвилин, потім перелийте вміст у чашку.

Спосіб приготування

  1. Якщо ви віддаєте перевагу кава з цукром, покладіть його в турку першим.
  2. Налийте води. …
  3. Покладіть кава. …
  4. Варити каву найкраще на повільному вогні. …
  5. Кава почне пінитися. …
  6. Повторіть процес ще двічі. …
  7. Дайте турці з готовим напоєм постояти півхвилини, щоб гуща осіла на дно.
  8. Налийте кава у чашку.
loading
×