Як і з чим їдять айву?

Айва: як їдять? У сирому вигляді айву практично не їдять, оскільки вона досить терпка та тверда. В основному, з плодів айви готують варення, мармелад, узвари, цукати, а також запікають фрукт.. Після термічної обробки варена або запечена айва стає м'якою та солодкою.7 Sept 2019

На відміну від популярніших фруктів – яблук і груш, на які вона так схожа і з ким полягає в спорідненості, айву рідко їдять у сирому вигляді. Навіть стигла айва має кислий та терпкий смак.

Зітріть з айви пушок, зніміть шкірку ножем-економкою. Тяжким гострим ножем розріжте плід на чотири частини і виріжте серцевину, намагаючись видалити всі білі крупинки. Готувати айву можна, як яблука, лише вдвічі довше.

Айву не можна застосовувати при плевритах та запорах. Також фрукт шкодить гортані та голосу, тому її не слідує є вчителям та співакам.

loading
×