Як є будяко?

Кулінарні властивості: Насіння розторопші в меленому вигляді можна, можливо додавати в каші, супи, овочеві салати, йогурти, сир. Борошно розторопші можна, можливо просто заварювати та пити як чай, можна, можливо додавати|добавляти| в тісто в процесі приготування хліба. Корисно пророщувати розторопшу, її насіння проростає приблизно за добу.

Відвар будяка (татарника): 1 ст. л. подрібнених сухих суцвіть залити 1 склянкою води, кип'ятити 3-4 хв., наполягати 1 годину, процідити, пити при безсонні, неврозах по півсклянки 3-4 десь у день.

Молочний будяко, який також називають розторопшою, є унікальною лікарською рослиною. З давніх-давен його використовують у народній медицині для поліпшення роботи печінки, нормалізації вироблення гормонів у жінок, профілактики переломів кісток.

loading
×