Як є хурму, яка в'яже?

Гурмани поливають її вершками, збризкують соком лимона, а ще консервують, фарширують, в'ялять, додають у салати, м'ясні страви, десерти. Недозрілу в'яжучу хурму теж можна використовувати: засушити та подавати до чаю замість цукерок.

Лікарі не рекомендують вживати недозрілі плоди. Дубильні речовини, що знаходяться в них, негативно впливають на роботу шлунково-кишкового тракту, тимчасово ускладнюючи перистальтику. Для добре визрілої хурми характерно відсутність танінів, оскільки вони розпадаються у процесі дозрівання плода.

Зробіть на шкірці незрілою хурми кілька проколів і опустіть плоди у теплу (50-60 ° С) воду. Через добу хурма стане набагато менш в'яжучою на смак. Допомогти хурме дозріти можуть інші стиглі фрукти, наприклад, банани чи яблука.

loading
×