Як є паростки сої?

Проростки сої викладете з пакета на друшляк, промийте проточною водою. Бланшуйте в окропі до розм'якшення, так вони стають приємними на смак, залишаються хрусткими, у них зберігаються вітаміни. Після цього їх можна використовувати в супах, в салатах, як гарнір.

Соя культурна – зернобобова та олійна культура. Насіння («боби») використовуються в їжу або після вилучення олії переробляються на борошно.

Пророщування в скляній банці Все дуже просто – ви промиваєте вибране насіння, кладете його в банку і заливаєте водою так, щоб вона покривала його зверху. Шийка банки накриваєте марлею або дрібною сіткою і закріплюєте її гумкою, залишаєте банку на ніч. Вранці зливаєте воду, що залишилася, і промиваєте насіння.

Як готувати Однак сирими їх є не можна, можна, можливо отруїтися. Щоб цього не сталося, соєві паростки достатньо бланшувати в окропі близько 30 секунд. Дієтологи рекомендують готувати проростки сої не менше 5 хвилин, щоб зруйнувати невелику кількість токсину, що міститься в них.

loading
×