Як є сирий нут?

Цікаво, що нут їдять і сирим. розмочують його протягом 8-10 годин, а потім добре промивають та їдять. Так у ньому зберігається максимум корисних речовин, проте якщо у вас проблеми з ШКТ, сирий горох краще не їсти.

Боби варять і смажать, подають як гарнір до тушкованого м'яса, розварюють у супах, додають у салати, плов. Завдяки високому вмісту білків нут – важливий елемент вегетаріанської та ведичної кухні. Нут має приємний горіховий смак.

Зазначимо, що турецький горох поживніший, ніж звичайні сорти столового горошку. Нут вживають у сирому вигляді, відварюють, запікають, смажать.

Нут дуже сухий, тому його потрібно як слід розмочити. Зробити це можна двома способами. Пам'ятайте, що за замочуванні нут збільшується у 2–3 рази.

loading
×