19Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
Як є сирий нут?
Цікаво, що нут їдять і сирим. розмочують його протягом 8-10 годин, а потім добре промивають та їдять. Так у ньому зберігається максимум корисних речовин, проте якщо у вас проблеми з ШКТ, сирий горох краще не їсти.
Боби варять і смажать, подають як гарнір до тушкованого м'яса, розварюють у супах, додають у салати, плов. Завдяки високому вмісту білків нут – важливий елемент вегетаріанської та ведичної кухні. Нут має приємний горіховий смак.
Зазначимо, що турецький горох поживніший, ніж звичайні сорти столового горошку. Нут вживають у сирому вигляді, відварюють, запікають, смажать.
Нут дуже сухий, тому його потрібно як слід розмочити. Зробити це можна двома способами. Пам'ятайте, що за замочуванні нут збільшується у 2–3 рази.