Як інакше називається гречана крупа?

Широко поширена гречана – зазвичай звана «гречка», також відомі ядриця-пшенична та ядриця-полба. Використовується для приготування каш та гарнірів.

Назви У Франції, Бельгії, Іспанії та Португалії гречку традиційно величали «арабським зерном», в Італії та Греції — турецьким, а в Німеччині — просто язичницьким зерном (нім. Heidenkorn). Гречані крупи стали називати слов'яни північного ареалу тому, що до них вона потрапила з Візантії.

Гречану крупу одержують із зерен гречки, Що насправді не відноситься до зернових.

Гречані поля це типовий елемент пейзажу Бретані. В цей французька регіон гречку завезли ще хрестоносці, які поверталися з Близького Сходу. Тому по-французьки гречка називається «Сарацинка».

loading
×