19Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
Як інакше називається гречана крупа?
Широко поширена гречана – зазвичай звана «гречка», також відомі ядриця-пшенична та ядриця-полба. Використовується для приготування каш та гарнірів.
Назви У Франції, Бельгії, Іспанії та Португалії гречку традиційно величали «арабським зерном», в Італії та Греції — турецьким, а в Німеччині — просто язичницьким зерном (нім. Heidenkorn). Гречані крупи стали називати слов'яни північного ареалу тому, що до них вона потрапила з Візантії.
Гречану крупу одержують із зерен гречки, Що насправді не відноситься до зернових.
Гречані поля це типовий елемент пейзажу Бретані. В цей французька регіон гречку завезли ще хрестоносці, які поверталися з Близького Сходу. Тому по-французьки гречка називається «Сарацинка».