Як їсти копчену?

Вживання Прийнято копчену мойву ставити на стіл у цілісному вигляді. Її можна з'їсти з головою та хвостом. Можна просто випатрати, витягнути хребет.

Утримуючи половинку за кінчик хвоста, м'ясо відокремлюють від шкіри за допомогою великої ложки або ножа. Брунс рекомендує зберігати шматочки вугра до подачі на стіл у темному місці. Тим самим вдалося уникнути зміни забарвлення м'яса вугра. Щодо інших видів риб, то їх рекомендується подавати до столу теплими.

Гаряче копчення риби займає лише кілька годин і це вважається головною перевагою такого способу. Але через сильне нагрівання продукт втрачає більшу частину своїх корисних властивостей, а значить така риба далеко не корисна для організму.

"Звичайно, насамперед це молочні продукти. У поєднанні з рибою це може спричинити розлад шлунка. Зокрема, якщо вживати її з молочним соусом", – сказав експерт. За словами дієтолога, рибі також не варто додавати гриби та крупи.

loading
×