Як їсти плід личі?

Шкірка у личі щільна, але тонка, так що впоратися з нею неважко. Щоб очистити фрукт, надріжте оболонку кінчиком ножа або надірвіть пальцями, а потім просто зніміть її руками. У середині очищених плодів ви знайдете великі кісточки. Дістаньте їх – вони неїстівні.Jan 24, 2020

Лічі можна їсти сирими. Достатньо зрізати частину шкірки з хвостиком, а потім акуратно пальцями очистити шкірку, що залишилася. Так ми отримаємо солодку, освіжаючу м'якоть з легкою кислинкою, консистенція якої має бути твердою та перлинного кольору.

З усіх вітамінів та мінералів за вмістом виділяється вітамін С, якого в ньому 71,5 мг. А також мідь її близько 15% від добової потреби в 100 г плода. Лічі містить поліфеноли, які захищають клітини організму від шкідливої ​​дії токсичних сполук.

Плоди личі при кімнатній температурі зберігаються недовго, тому вибирати їх слід ретельно, звертаючи увагу на колір шкірки, пружність плода та запах. Шкірка личі має бути червоною або темно-рожевою, не надто м'якою і без видимих ​​ушкоджень.

loading
×