Як їсти пророслу пшеницю?

Вводь паростки в кашу, замочивши їх попередньо теплою водою протягом 30 хвилин; Використовуй як добавку до салатів із зеленню та овочами; Пророщені зерна сушать і подрібнюють у кавомолці.Jun 22, 2020

Перед вживанням обов'язково промийте проростки водою. Щоб корисні властивості насіння не зменшувалися, вживайте їх у свіжому вигляді, не піддаючи термічній обробці. Проростки значно підвищують поживність будь-яких страв. Додайте їх у салати, супи, головні страви, смузі, бутерброди, каші.

Профілактичне дозування – 1 ч. л. порошку чи 30 мл соку на добу. Приймати паростки у такій кількості повністю безпечно.

При проростанні пшениці її хімічний склад змінюється. Поступово збільшується кількість білка, жирів та клітковини, зменшується обсяг вуглеводів, оскільки вони використовуються для забезпечення ростових процесів. Поживні речовини, що містяться в зерні, активно розщеплюються, що полегшує засвоєння організмом.

loading
×