Як їсти свіжу черемшу?
Найпростіший спосіб є черемша. посипати її сіллю та покласти на хліб. Зелень має яскравий смак, тому цікаво поєднується навіть із простими інгредієнтами. Ще черемшу можна покришити та змішати зі сметаною: вийде швидка намазка. Вершковий смак згладить гостроту.
Черемша (дикий часник, ведмежа цибуля, колба) – це овочева, пряна та лікарська рослина, вона їстівна також у сирому вигляді.
У свою чергу, відмовитись від вживання черемші слід тим, хто страждає від холециститу, гепатиту, панкреатиту, виразки шлунка, гастриту та епілепсії. Потужна збуджуюча дія рослини на травлення може негативно вплинути на роботу і без того запаленого шлунка та кишечника.
Якщо черемша росте в горах, то чим більше висота, тим більше в ній вітаміну С. Крім неабиякої кількості вітаміну С (100 мг), черемша містить каротин (4,2 мг), ефірні олії, лізоцим та фітонциди. За рахунок ефірних олій черемша має напрочуд сильну бактерицидну та фунгіцидну дію.