Як їсти вугра?

На відміну від іншої риби, його не їдять сирим, тому у суші та роли він потрапляє у смаженому та копченому вигляді, додають його і в традиційний місо-суп. Готують вугор різними способами, але найпопулярнішим вважається «кабаяки» — смажений вугор із соусом унаги. Унаги в японії називають і вугра, і традиційний соус до нього.27 Nov 2020

Вугор не рекомендується вживати людям, у яких діагностовано гастрит (хронічна форма), ожиріння ІІІ ступеня, хронічний холецистит, панкреатит. Риба не підійде тим, у кого виявляються алергічні реакції та індивідуальна нестерпність.

Як подавати смаженого вугра Смажений в апетитному соусі вугор – готовий до вживання делікатес, який достатньо лише правильно (поступово) розморозити – і можна подавати чи готувати з ним класичні японські страви: салати, місо-суп, унагідон. Є його можна і розігрітим, і холодному вигляді.

Вугор – це не тільки делікатес у найзнаменитіших кухнях світу, але й надзвичайно поживний та корисний продукт. Жирність його м'яса досягає приблизно 30%, і, крім того, воно містить низку важливих вітамінів і мікроелементів: йод, фосфор, залізо, калій, вітамін А, вітаміни групи В, а також D і Е.

loading
×