Як їжа проходить органами травлення?
Спочатку їжа потрапляє в ротову порожнину, потім через горлянку і стравохід – у шлунок, та якщо з нього – в кишечник. У ротовій порожнині вона пережовується зубами, змочується слиною і перемішується язиком. Під дією слини їжа починає перетравлюватися.
Вийшовши зі шлунка, їжа потрапляє в кишечник, де вона продовжує взаємодіяти із шлунковим соком. Потім вона всмоктується через капіляри в кров, що проходить через печінку – розташовані там тисячі ферментів знешкоджують будь-яку отруту (таку, як алкоголь, наприклад), зберігаючи при цьому корисні залізо, вітаміни та глюкозу.
проковтування та транспортування харчової грудки стравоходом; шлункове перетравлення; тонко- та товстокишковий етапи процесу травлення; накопичення та подальшу евакуацію калових мас.