Як хімічним шляхом визначити гліцерин?

Наявність гліцерину можна, можливо визначити якщо додати пробірку гідроксид міді CuОН. Якщо у пробірці дійсно гліцеринто розчин пофарбується в яскраво – синій колір. Така реакція використовується для визначення всіх багатоатомних спиртів.

Він при 190-270 ° C у водному розчині перекису водню перетворюється на гліцерин. Гліцерин можна, можливо отримати також з продуктів гідролізу крохмалю, деревного борошна, гідрування моносахаридів або гліколевим бродінням цукрів. Також гліцерин виходить як побічний продукт при виробництві біопалива.

Гліцерин реагує з активними металами (калієм, натрієм та ін), що заміщають водень у всіх гідроксильних групах, вступають у реакції з галогеноводородами (HCl, HBr та ін), реакції дегідратації, утворюючи різні ефіри.

loading
×