Як кип'ятити кришки для консервування?

Кип'ятіння – популярний і найпростіший метод. У невеликій каструльці доводять до кипіння воду, опускають кришки і кип'ятять щонайменше п'ятнадцять хвилин.. Після кип'ятіння їх потрібно дістати і зробити це потрібно правильно. У жодному разі не опускайте у воду руки.26-Aug-2019

У духовку можна класти кришки, що закручуються. Не стерилізуйте кришки з гумками, оскільки останні можуть розплавитись. Їх потрібно прокип'ятити у воді 10-15 хвилин. Закрийте духовку та встановіть температуру 100–110 °C.

Є другий варіант: ставимо банки шийкою вниз у велику каструлю, а поруч кладемо кришки. Якщо банки не поміщаються, можна їх покласти горизонтально. Наливаємо воду в каструлю так, щоб вона покривала шийку банок. Чекаємо, поки вода закипить, і стерилізуємо банки 15-20 хв.

Інакше через перепад температур банки можуть тріснути. Бляшані та пластикові кришки не можна класти в мікрохвильовку. Їх стерилізують у киплячій воді.

loading
×