Як кип'ятити кропиву?

Відвар із кропиви Невелику кількість листя (приблизно одну столову ложку) необхідно залити двома склянками гарячої води. Через півгодини воду настав час процідити. Отриманим відваром можна обполіскувати волосся після миття.

Зелені щі Кропиву треба або обшпарити перед тим як рубати або працювати в кулінарних рукавичках. Оскільки кропива – Травка досить жорстка, висипати в киплячу воду її треба хвилин за десять до приготування (на відміну від щавлю, який додають відразу під каструлею вимикають конфорку).

висушеного листя кропиви дводомний 0,5 л гарячої води, наполягати у термосі 2 години, процідити. Приймати по 1/3 склянки за півгодини до їди 3-5 разів на день. Кропивний сік. Молоді рослини до початку цвітіння добре промити, додати|добавляти| трохи води, пропустити через міксер або м'ясорубку, процідити.

loading
×