Як кип'ятити молоко Щоб не пригорала?

Що робити, якщо молоко пригорає

  1. опустити в каструлю шматочок рафінаду або додати|добавляти| чайну ложку цукру;
  2. сполоснути каструлю, в якій кип'ятитимете молоко, холодною водою;
  3. змастити дно і стінки каструлі рафінованою олією – так молоко не тільки не пригорить, Але й не втече;

Коли і як треба кип'ятити молоко? Кип'ятити молоко потрібно відразу ж у перший день покупки. Найкраще повільно нагріти його на середньому вогні і помішувати, поки воно закипить. Повільне помішування та нагрівання допомагають утримувати разом воду, вуглеводи, жир і білок. молоці.

Саме молоко, поряд з кисломолочною продукцією, містить у своєму складі багато корисних та поживних компонентів, але без повноцінної обробки (пастеризація, кип'ятіння або стерилізація), може стати джерелом небезпечних бактерій чи вірусів, що призводять до розвитку небезпечних інфекцій.

loading
×