Як китайці готують качку пекінською?

Качку общипують, очищають і ретельно промивають водою. Потім під шкіру через шийну порожнину закачується повітря, щоб відокремити шкіру від жиру. Потім качку ошпарюють киплячим маринадом і вішають сушити. У процесі сушіння качку покривають шаром мальтозного сиропу і залишають на 24 години.

У такої качки шкірка хрумка, червона і блищить, а м'ясо ніжне з приємним смаком і випромінює аромат фруктового дерева. Другий спосіб – це коли качка смажиться у закритій печі. Температура у ній спочатку буває високою, а потім поступово її знижують.

На цьому етапі китайські кухарінадувають» качку, щоб відокремити шкірку від жирного м'яса Це потрібно, щоб шкіра вийшла хрусткою. Ми цього робити не будемо, але якщо хочете наблизитись до оригіналу, можете спробувати акуратно відокремити шкіру рукою або ложкою.

Традиційно качку по-пекінськи їдять в такий спосіб. Візьміть коржик в одну руку. Тепер паличками для їжі захопіть скибочку качки і вмочіть його в сливовий соус. Цим шматочком качки намажте коржик соусом, а потім додайте ще кілька скибочок качки, огірок і зелений лук.

loading
×